Beste Mastercard 2020

Oversikt over markededs beste Mastercard

365Direkte Mastercard

(0 Anmeldelser)

365Direkte Mastercard

  • 50000 kr Maks kreditt:
  • 45 dager Betalingsutsettelse:
  • 21 år Aldersgrense:
  • 250000 kr Krav til inntekt:
  • 250000 kr Årsgebyr:
  • 25% Effektiv rente*:
  • Bonuspoeng
  • Cashback
  • Drivstoffavtale
  • Ingen årsgebyr
  • Rabatter
*25,21% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.907,- Kostnad: 1.907,-

Remember Kredittkort

(0 Anmeldelser)

Remember Kredittkort

  • 150000 kr Maks kreditt:
  • 45 dager Betalingsutsettelse:
  • 18 år Aldersgrense:
  • 120000 kr Krav til inntekt:
  • 120000 kr Årsgebyr:
  • 25% Effektiv rente*:
  • Cashback
  • Ingen årsgebyr
  • Rabatter
  • Reiseforsikring
* 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.446,-

Komplett Bank MasterCard

(0 Anmeldelser)

Komplett Bank MasterCard

  • 100000 kr Maks kreditt:
  • 50 dager Betalingsutsettelse:
  • 20 år Aldersgrense:
  • 50000 kr Krav til inntekt:
  • 50000 kr Årsgebyr:
  • 24% Effektiv rente*:
  • Bonuspoeng
  • Ingen årsgebyr
  • Rabatter
  • Reiseforsikring
*24,2% * 15.000,- o/12 mnd. Totalt 16.836,- Kostnad 1.836,-

Alt du trenger å vite om Mastercard

For mange som skal skaffe seg et nytt kredittkort vil det råde en del tvil rundt om man gjør lurest i å velge et Visa-kort eller et Mastercard. Disse enorme betalingsleverandørene har sterkt fotfeste også på det norske markedet, og å velge et kredittkort her hjemme er gjerne en 50/50 mellom dem.

Den gode nyheten er at nettopp fordi Visa og Mastercard begge er så enorme bedrifter er det ingen virkelig betydelige forskjeller mellom dem. Å velge et kredittkort handler dermed i bunn og grunn om å identifisere det som vil gi deg flest mulig fordeler i din hverdag.

Kredittkortmarkedet florerer imidlertid i Norge, så selv om du velger deg ut én betalingsleverandør å se på vil du fortsatt ha et hav av alternativer å velge mellom. Derfor bør også det å skaffe seg et nytt kredittkort være en (i alle fall litt) omstendelig prosess.

I denne guiden går vi gjennom hvordan du skaffer deg markedets beste Mastercard. Les videre, så får du informasjonen du trenger for å identifisere behovene dine, sile ut aktuelle kort og skaffe deg det som er best for ditt bruk.

Hva er et Mastercard-kort?

Men aller først: La oss ta en kjapp titt på hva et Mastercard-kort egentlig er. På lik linje med konkurrenten Visa kan det være litt vanskelig å vite akkurat hva denne lille logoen på kortet ditt betyr. Det er fordi Mastercard tilbys med tilknytning til både debet- og kredittkort.

Et Mastercard-kort, enten det brukes til debet eller kreditt, er et bankkort med tilknytning til betalingsnettverket Mastercard tilbyr. Dette er omfattende, og strekker seg over hele kloden. Når man er knyttet til et betalingsnettverk som Mastercard sitt betyr det i praksis at man har tilgang på pengene sine uansett hvor i verden man befinner seg.

Mastercard har flere titalls millioner forhandlere registrert i databasen sin (mer om dette senere), og med tilknytning til Mastercard får du dermed tilgang på disse forhandlerne. Det finnes så å si ingen norske butikker som ikke aksepterer Mastercard-betaling.

Så er det da dette med debet- og kredittkort. For et Mastercard-kort kan så absolutt være begge deler. Men når vi snakker om kredittkort tilknyttet Mastercard er dette de kortene der du får innvilget en kreditt fra kortutstederen. Det er imidlertid greit å huske på at Mastercard kun er betalingsnettverket du får tilgang på – det er banken du har kundeforholdet ditt, og dermed kreditten din, hos.

Det finnes et virkelig stort utvalg av forskjellige Mastercard-kort å velge mellom på markedet i dag, og vi skal ta en grundigere titt på dette om litt. Først er det kjekt å sette seg litt mer inn i hvordan forhandlernettverket til betalingsleverandørgiganten fungerer.

Litt om Mastercard sitt forhandlernettverk

Mastercard ble etablert i USA i 1966, noen få år etter Visa. Kredittkort man kunne bruke i mer enn én butikkjede var blitt svært populære på det amerikanske markedet, og en rekke banker fra California gikk inn i samarbeid for å lage sitt eget.

Nesten 50 år senere tilbyr Mastercard et av verdens to største betalingsnettverk. Dette er mulig fordi mange millioner forhandlere har knyttet seg til giganten, og tilbyr varebetaling gjennom Mastercard sitt nettverk.

Forhandlerne er organisert i henhold til såkalte Merchant Category Codes (eksempelvis ’matvarer’, ’pleie og velvære’, ’nettbutikk’ osv.), som er lurt å være klar over dersom du skaffer deg et Mastercard-kort med bonusfordeler fastsatt av denne strukturen.

Det er også forhandlerne som i stor grad finansierer det enorme nettverket Mastercard tilbyr. Dette gjør de ved å betale en liten prosentandel av transaksjonsbeløpet til Mastercard. Når det gjennomføres mange, mange tusen transaksjoner hvert sekund er det også enkelt å skjønne hvordan det blir penger av driften til Mastercard.

Hva bør du se etter generelt i et Mastercard?

Det er virkelig viktig å kartlegge egne behov for å velge det beste Mastercard-kortet på markedet (mer om dette senere i guiden). Samtidig skal du ikke glemme de generelle vilkårene du får med kredittkortet ditt. Disse vil ofte ha vel så mye å si som hvilke fordeler du kan nyte med det.

Det er primært tre ting du bør se etter på generell basis når du skal skaffe deg et Mastercard-kort:

  • effektiv rente
  • rentefri betalingsutsettelse
  • fordeler på kortet

La oss først og fremst presisere at du alltid bør unngå kredittkortgjeld. Dette er svært ugunstig gjeld å sitte med som kan dra på seg enorme renteutgifter, spesielt i det lange løp. Når det er sagt, så kan det være visse situasjoner der du har behov for en kortere utsettelse av det utestående beløpet ditt.

Da er det kjekt å ha en lav effektiv rente i utgangspunktet. Jo lavere denne er på kredittkortet ditt, jo mindre vil det koste deg å utsette eventuell gjeld for en mindre periode. Husk at effektiv rente fastsettes på helt individuell basis med utgangspunkt i kredittvurderingen din.

Den rentefrie betalingsutsettelsen man får med på Mastercard-kortet er også viktig. Denne kan nemlig spare inn en del renter for deg i løpet av året, spesielt hvis du drar mest mulig nytte av den. Når pengene dine, som med debettransaksjoner ville ha blitt trukket umiddelbart fra konto, blir stående, er dette gunstig for deg.

Derfor bør du se etter et Mastercard som gir deg en så lang betalingsutsettelse som mulig. Mellom 45 og 60 dager er optimalt. Husk at den rentefri betalingsutsettelsen alltid beregnes fra den første dagen i måneden.

Helt til sist: vær oppmerksom på hvilke fordeler du får på Mastercard-kortet ditt. Det sier seg selv at du skal forsøke å finne et kredittkort med så spesifikke fordeler til ditt bruk som mulig. Men det skader overhodet ikke å få noen ekstragoder med på kjøpet. Det kan man også forvente seg som forbruker på et så kompetitivt kredittkortmarked som vi har i dag.

Hvilket Mastercard er det beste for deg?

Svaret på dette spørsmålet, som vi så vidt har vært inne på et par ganger nå, avhenger helt og holdent av ditt forbruk, samt hvordan du ser for deg å bruke kredittkortet ditt. For det er tross alt ikke noe poeng i å ha geniale rabatter på netthandel hvis du aldri shopper.

Altså kan man si at markedets beste Mastercard er det som gir deg mest mulig valuta for pengene du uansett bruker. Dette kan være i form av bonus, rabatt, cashback, fordeler og en rekke andre ting. Poenget er bare at du skal kunne bruke den.

Det finnes også kredittkort for ethvert behov i dag, og kredittkortselskapene skreddersyr tilbudene sine til spesifikke bruksområder. Altså bør du tenke godt gjennom hva du primært har tenkt å bruke kredittkortet ditt til. Hvis du ikke er helt sikker er det OK, det også. Da kan du gå for et mer allsidig fordelskort.

Den eneste fellen å unngå i søknadsprosessen er at man takker ja til det første Mastercard-tilbudet man mottar. Det finnes noen virkelig gunstige Mastercard-kort på markedet, og når du først skal skaffe deg et nytt kredittkort kan du likeså godt velge et av dem.

Det er dermed viktig at du tenker gjennom hvordan du vil bruke kredittkortet ditt. Når det er sagt så finnes det noen Mastercard-kort som virkelig skiller seg ut. Her går vi gjennom de beste av dem, innen kategoriene reise, shopping, bensin og mathandel.

Husk at Mastercard og Visa tilbyr tilnærmet like vilkår med hensyn til størrelse på nettverket, priser og valutakurser. Det vil dermed være kredittkortutstederen din som har mest å si for utformingen av ditt drømme-kredittkort. Derfor må du ikke glemme å sjekke om det finnes Visa-kort som passer bedre for dine behov også.

Beste Mastercard til reise

Remember Mastercard
På mange måter kunne man ha plassert Remember Mastercard, tilbudt av kredittkortselskapet EnterCard Norge, på toppen av samtlige lister i denne guiden. Dette er definitivt et av markedets absolutt beste kredittkort. Fordi reise ofte medfører de litt støree utgiftene har vi imidlertid valgt å plassere dette Mastercard-kortet her.

Med Remember Mastercard kan du få innvilget kredittramme på inntil 150.000 kroner, og den rentefrie betalingsutsettelsen er på 45 dager (fra første dag i måneden). Effektiv rente ligger på 25,4%, som er helt gjennomsnittlig for kredittkort på markedet i dag.

Den største fordelen med akkurat Remember Mastercard er tilgangen det gir deg på den unike medlemsportalen re:member reward. Her får du rabatt på opptil 25% i over 200 nettbutikker, innen et omfattende utvalg av kategorier.

På så å si alle andre kredittkort med lignende fordelsprogrammer vil du oppdage at det er en øvre grense for bonusinntjening gjennom året. Denne er som oftest på noen få tusenlapper, så de virkelig store beløpene er det vanskelig å spare inn.

Remember Mastercard har derimot ingen årlig begrensning for hvor mye rabatt du kan tjene inn. Innen kategoriene reise kan du blant annet se fram til følgende rabatter:

  • Expedia: 10%
  • Hotels.com: 10%
  • Booking.com: 4%
  • First Hotels. 8%
  • Hotelopia: 9%
  • Nordic Choice Hotels: 4%
  • Radisson Blu Hotels: 6%

Si da at du bestiller familiens neste reise med ditt Remember Mastercard kredittkort. Du betaler 35.000 kroner for flybillettene gjennom Expedia, og 8000 kroner for hotellopphold gjennom Booking.com. Den totale besparelsen din blir da 3820 kroner med rabattene – og siden det ikke finnes noen øvre begrensning vil du fortsette å tjene rabatt året gjennom, på alle kjøp du gjennomfører.

Rabatten trekkes fra den neste kredittkortfakturaen din du mottar på Mastercard-kortet. I tillegg til de enorme fordelene via re:member reward kommer kredittkortet med en gunstig reise- og avbestillingsforsikring fra AIG.

Beste Mastercard til shopping

Komplett Bank Mastercard
Komplett Bank Mastercard er et gunstig kredittkort for deg som er glad i å shoppe. Når du uansett skal bruke penger er det definitivt ikke å forakte å få litt rabatt på transaksjonene dine. Mastercard-kortet er spesielt tilrettelagt for netthandel, og vil være særlig besparende dersom du allerede handler en del på Komplett.no.

Rabatten du får med Komplett Bank Mastercard fungerer som følger:

  • 3% bonusopptjening på alle kjøp du gjennomfører på Komplett.no og Blush.no
  • 2% bonusopptjening på alle kjøp du gjennomfører på nettet
  • 1% bonusopptjening på alle andre varekjøp

Den eneste ulempen med akkurat dette kredittkortet er den årlige begrensningen Komplett Bank har på fordelsprogrammet sitt. Denne er på 2000 kroner i året, og maks 500 kroner i måneden. Sammenlignet med en del andre fordelsprogrammer på markedet er dette forholdsvis beskjedent.

Når det er sagt så er dette definitivt et gunstig kredittkort dersom du handler på Komplett. Hvis du bruker bonuspoengene dine på en Komplett-vare vil opptjeningen dobles, og du kan dermed øke den årlige bonusen din. I tillegg til dette kan du få 500 kroner i avslag fire ganger i året på kjøp du uansett ville ha gjennomført, som definitivt er gunstig.

Ved siden av netthandelsfordelene får du tre forsikringer inkludert med kredittkortet ditt når du skaffer et Komplett Bank Mastercard. Disse kan spare deg for en god del penger, både i forsikringspremie og hvis du skulle bli utsatt for noe uforutsett. Forsikringene inkluderer:

  • ID-tyveriforsikring (opptil 100.000 kroner i juridisk bistand og oppryddingsarbeid ved ID-tyveri)
  • Reise- og avbestillingsforsikring (gjelder for reiser på opptil 90 dager)
  • Kjøpsforsikring (beløp på inntil 25.000 kroner)

Du kan få innvilget kredittramme på inntil 100.000 kroner med Mastercard-kortet, som også gir deg 50 dagers rentefri betalingsutsettelse (fra første dag i måneden). Effektiv eksempelrente ligger på 24,2%.

Beste Mastercard til bensin

365Direkte Mastercard
365Direkte Mastercard er et skreddersydd bensinkort, som vil fungere best for deg som primært tanker på Esso-stasjoner. Da kan du få et behagelig avslag på kredittkortregningene dine, hele året gjennom.

Vær oppmerksom på at 365Direkte Mastercard har en årlig begrensning på opptjening av bonus, som ligger på 2000 kroner i året. Dette er altså ingen enorm besparelse, men det er fortsatt fint å kunne trekke litt fra bensinbudsjettet.

Bonusen på 365Direkte Mastercard fungerer som følger:

  • 3,65% cashback på alle Esso-stasjoner
  • 34 øre per liter fra Esso
  • 2% cashback hos alle andre bensinstasjonskjeder

Pengene du tjener gjennom cashback-programmet vil trekkes fra neste måneds kredittkortfaktura og er dermed en direkte besparelse på bensinen du uansett må kjøpe. Husk at opptjeningen også vil gjelde for kjøp du gjennomfører på bensinstasjonen, ikke bare drivstoff.

Du kan få opptil 50.000 kroner i kredittramme med 365Direkte Mastercard, og opptil 45 dagers rentefri betalingsutsettelse (beregnes fra første dagen i måneden). Effektiv eksempelrente ligger på 25.21%.

Circle K Mastercard
Der 365Direkte Mastercard er mest gunstig når man tanker på Esso-stasjoner vil Circle K (tidligere Statoil) Mastercard være motparten. Dette Mastercard-kortet har faktisk ingen årlig begrensning for drivstoffrabatt, som betyr at uansett hvor mye du tanker bilen i løpet av året vil du få rabatten trukket fra kredittkortregningen den påfølgende måneden.

Du får 30 øre i literrabatt hos Circle K. Dersom du eksempelvis fyller 20 liter drivstoff på bilen din til en pumpepris på 14 kroner betyr dette at du vil få en cashback på cirka 2,15% (6 kroner). Dersom du fyller minst 500 liter bensin i løpet av året vil du i tillegg til denne fordelen få 1% bonus på alle andre kjøp du gjennomfører (årlig begrensning: 3000 kroner).

Fra 1000 liter får du tilgang på en gratis Circle K-kopp, samt hver sjette maskinvask du gjennomfører gratis, og fra 2500 liter blir du oppgradert til minst 40 øre i drivstoffbonus. Dersom du primært fyller bensin hos Circle K er dette med andre ord et kjekt Mastercard-kort å ha i lommeboka.

Du kan få innvilget kredittramme på inntil 75.000 kroner med Circle K Mastercard, som kommer med 45 dagers rentefri betalingsutsettelse (fra første dagen i måneden). Effektiv eksempelrente ligger imidlertid forholdsvis høyt, på 26,27% i året.

Beste Mastercard til mathandel

Shell Mastercard
Det skal selvfølgelig sies at Shell Mastercard er et kredittkort primært tiltenkt bensinhandel, og særlig for de som fyller hos Shell sine bensinstasjoner. Når du tanker her vil du tjene 40 øre i Trumf-bonus per liter du fyller.

Allikevel er det gunstige med et Shell Mastercard at du i tillegg tjener 1% Trumf-bonus på alle andre kjøp du gjennomfører innenfor Mastercard sitt betalingsnettverk. Dette gjelder for Norge og resten av verden – og betyr at du kan spare inn gunstige beløp på matvarer, og andre kjøp året gjennom.

Trumf er et unikt program i at det ikke finnes noen øvre grense for bonusinntjening. Dette gjelder også for deg som er kortholder av et Shell Mastercard. Dermed kan du få en reell rabatt på kjøp du uansett gjennomfører med kredittkortet ditt.

Dersom familien handler mat for 75.000 kroner i løpet av et år (6250 kroner i måneden) vil du spare inn 750 kroner. Det er selvfølgelig ikke det virkelig store beløpet. Men dersom du bruker kredittkortet ditt til drivstoff, reiser og andre kjøp, kan du tjene godt med Trumf-bonus. Denne kan du overføre direkte til bankkontoen din.

Du kan få innvilget inntil 75.000 kroner i kredittramme med Shell Mastercard, som også kommer med 50 dagers rentefri betalingsutsettelse (beregnes fra den første dagen i måneden). Effektiv eksempelrente ligger på 26,39% i året (husk imidlertid på at denne utarbeides på bakgrunn av bankens kredittvurdering av deg).

Coop Mastercard
Hvis du er Coop-medlem og har lyst til å spare et par hundrelapper i måneden på kjøpene dine kan Coop Mastercard være et fint alternativ. Dette vil gi deg medlemsbonus på 1% på samtlige kjøp du gjennomfører med kredittkortet (bortsett fra hos konkurrerende matbutikker i Norge).

Vær oppmerksom på at dette Mastercard-kortet kun vil gi deg bonus på kjøp inntil 250.000 kroner i året – altså 2500 kroner i maksimal opptjening. Allikevel er dette et av de gunstigste kredittkortene med tilknytning til Mastercard skreddersydd for matvarehandel.

Coop Mastercard tilbyr reiseforsikring i samarbeid med AIG, som har omfattende dekningsområder og høye erstatningsbeløp. AIG har ingen øvre begrensning for kostnader i forbindelse med reisesyke, som er spesielt gunstig dersom du befinner deg i et land med kostbare helsetjenester. I tillegg til reiseforsikringen kan du tegne opptil syv tilleggsforsikringer på kredittkortet for 90 kroner per stykke.

Du kan få innvilget en maksimal kredittramme på 150.000 kroner på Coop Mastercard, og rentefri betalingsutsettelse ligger på 45 dager (fra første dag i måneden). Effektiv eksempelrente er 26,17% i året.

Hvem kan søke om Mastercard?

Svaret på dette spørsmålet avhenger helt og holdent av hvilket kredittkortselskap du søker hos. Husk at kredittkort i praksis fungerer som risikofylte lån. Kreditor (kortutstederen din) er dermed nødt til å gjøre en risikoevaluering for å vurdere søknaden din.

På bakgrunn av dette er det noen selskaper som har høyere krav enn andre, selv for å se på søknaden din. Allikevel er det noen absolutte minimumskrav du kommer til å møte på uansett hvilket Mastercard du ønsker å søke om. Disse er:

  • du må ha fylt 18 år
  • du må ha en fast inntekt
  • du kan ikke ha noen registrerte betalingsanmerkninger eller aktive inkassosaker

Det første kriteriet er ganske selvforklarende. Du kan bli sittende med gjeld på kredittkortet ditt, og i henhold til norsk lov kan ikke mindreårige pådra seg gjeld. Derfor vil du alltid se en nedre aldersgrense på 18 år når du kikker på forskjellige Mastercard-kort. Når det er sagt kan det godt hende at du vil komme over kredittkort med høyere aldersgrenser også.

At du må ha fast inntekt for å få innvilget kreditt handler om risikoen banken tar når de godkjenner søknaden din. Da er det deres ansvar å forsikre seg om at du har den økonomiske kapasiteten nødvendig for å bære eventuell gjeld du pådrar deg.

Og helt til sist: En betalingsanmerkning kan sammenlignes med en stor, stygg ripe i lakken på bilen din. Det finnes ingen kredittkortselskaper som vil godkjenne søknaden din dersom du har en økonomisk heftelse i kredittopplysningene dine. Det er viktig å ha så sterk økonomi som mulig når du skal søke om kredittkort.

Slik finner du markedets beste Mastercard

Nå når vi har gått gjennom en rekke forskjellige kredittkort gjenstår det bare å fortelle deg hvordan du skal finne fram til markedets beste Mastercard. Husk at selv om vi har gått gjennom noen av de mer gunstige kredittkortene i denne guiden betyr ikke dette nødvendigvis at et av dem er det beste for deg.

Dette handler om å vurdere sine egne behov, og velge kredittkort deretter. Du bør tenke gjennom følgende ting før du begynner å kikke:

  • Hva har jeg tenkt å bruke Mastercard-kortet til?
  • Hvor mye har jeg tenkt å bruke på kredittkortet mitt?
  • Hva slags type bonus ønsker jeg på Mastercard-kortet?
  • Er jeg på utkikk etter et kredittkort med helt spesifikke fordeler, eller vil jeg ha en mer allsidig løsning?
  • Hvilken kredittramme har jeg behov for på kortet?
  • Hvor lang betalingsutsettelse ønsker jeg?

Du bør sørge for å ha svaret på alle disse tingene i bakhodet før du begynner å kikke på forskjellige Mastercard-kort på markedet. Da blir det en hel del enklere for deg å sile ut de kredittkortene som er mer og mindre aktuelle for deg. For å skaffe deg oversikt over alternativene dine kan det være lurt å bruke en sammenligningsside, hvor du vil finne all relevant informasjon om forskjellige Mastercard-kort samlet opp.

Når du har valgt ut en to-tre kredittkort er det bare å søke. Husk at du er nødt til å søke for å få et reelt tilbud, både om effektiv rente, kredittramme og vilkår for øvrig – og at søknaden er uforpliktende. Og dersom du bruker informasjonen fra denne guiden gjennom søknadsprosessen vil du være på god vei til å skaffe deg markedets beste Mastercard for ditt bruk.